SB SiriBrodersen Norsk design fra Lyngør


Siri Brodersen
SB SiriBrodersen så dagens lys nesten samtidig med at jeg, Siri Brodersen, fikk min datter Lea i 2010. Jeg er født og oppvokst på Sørlandsøya Lyngør og oppdaget som nybakt mor stadig nye behov og krav til vesken med stor V, og ikke minst til klærne til meg selv og til Lea. 

 

Jeg er utdannet stylist og blomsterdekoratør, drev i 5 år blomsterbutikkene Fabelhaven i Oslo, jobbet 7 år i ledelsen i Hødnebø møbler og har alltid strikket og sydd, både til eget bruk og for salg. Jeg har vokst opp på pappas seilloft på Lyngør og jeg startet tidlig karrieren bak de store symaskinene på seilloftet. Her ble det sydd alt fra egne optimistseil til gymbagger til alle elevene på Lyngør skole. I dag bor og jobber jeg i Lyngør, hvor jeg designer skinnvesker, barne- og dameklær for merkene mine, SB SiriBrodersen og SBkids.

 

Visjonen -

Tanken og visjonen bak SB SiriBrodersen er å lage gode, praktiske, solide og ikke minst fine plagg og vesker som du kan bruke i hverdagen. Klesskapene våre er ofte alt for fulle av klær som ikke funker, jeg ønsker å lage gode klær som virker og varer lenge. Klær som gjør at du kan ha færre plagg i skapet ditt. 

 

Jeg er glad i rene linjer og klassiske enkle snitt samt funksjonalitet, ting skal brukes i hverdagen. Jeg er ikke så glad i for mye dill-dall og detaljene i plagg og vesker ligger i håndverket og i materialvalget. 

 

Produksjon -

Jeg produserer de fleste av produktene mine i stort sett i Europa, strikk i Litauen og skinnvesker i Firenze i Italia og på Sri Lanka. Jeg bruker små gode fabrikker, som jeg har blitt godt kjent med og som leverer produkter av høy kvalitet. 

Som produsent og leverandør har jeg fokus på små kolleksjoner og så kortreis produksjon som mulig.

Vi masseproduserer ingen produkter og noen av modellene våre er det kanskje bare laget 2 eller 3 av. Vi produserer nye små kolleksjoner flere ganger i året. De fleste fabrikkene jeg bruker har korte leveringstider og dette gjør at vi ikke overproduserer og hele tiden kan strikke og sy etter hva kundene våre vil ha. 

 

Skinn -

Vi bruker mest storfeskinn, kalveskinn og noe griseskinn til mindre clutcher etc. Alt skinnet vi bruker er fra matproduksjon og vi kjøper skinn som er tilgjengelig på lager hos de lokale garverene.

Skinnet er av høy kvalitet og vi bruker ulike typer behandling av skinnet, alt etter som hvilket uttrykk vi vil ha på veskene våre, stivt eller mykt.

I utgangspunktet anbefaler vi ingen spesiell behandling av veskene våre, det beste er å bruke dem! Den første ripen er alltid verst og man kan selvfølgelig behandle veskene med spesialprodukter for skinn hvis man ønsker det.

 

Ull -

Ull hele året! Jeg er veldig glad i ull og bruker det selv hele året. 

Vi har alt fra den tynneste fineste sommerullen til den fineste fine cashmere, men det jeg bruker aller mest i produksjonene våre er merinoull. Ull er varemregulerende og en tynn finstrikket genser i merinoull fungerer vel så bra i den Norske sommeren, som om vinteren. Merinoullen vi bruker er av høy kvalitet. Den kan vaskes på 30 grader ullvask, vær nøye med å bruke tilpassede ullvaskemidler, vi anbefaler Cvaskemiddel fra Caroline Heyerdahl. 

 

Venner - 

Vi har mange gode venner! 

Jeg er alltid på jakt etter gode leverandører til butikken, fine, gode varer som kan krydre og berike vårt sortiment.

Velkommen innom og hils på oss og vennene våre! 

 

Hvor -

SB SiriBrodersen har i dag rundt 40 forhandlere i Norge.

Høsten 2014 åpnet vi vår første brand store på Frogner i Oslo, denne butikken har vi flyttet litt rundt, poppet opp her og der, men nå har vi landet, trygt og godt i Tvedestrand, i Hovedgata 45. 

Vi håper å se deg og garanterer deg en hyggelig - og litt annerledes handel. 

 

Ønsker du å være forhandler av SB SiriBrodersen, ta kontakt med vår superagent, Camilla,

camilla@siribrodersen.no tlf.970 71 297

 

For spørsmål om produkter, nettbutikk, åpningstider eller annet, ta kontakt med oss på butikk@siribrodersen.no  tlf.919 00 542

 

For andre spørsmål, ta kontakt med meg, Siri, siri@siribrodersen.no, tlf.913 19 552

 

Åpningstider i butikken i oktober og november (før julestria setter inn) : 

Hverdager 10-16 / Torsdag 10-18 / Lørdag 10-15

 

Hjertelig velkommen til oss! 

 

 
Bildene er fra vår første fotografering og det er min bror, Ole Brodersen som har tatt disse bildene.
Modellene er venninner som er så greie å stille opp, tusentusen takk!